INSPIRERTE PERSPEKTIVER 

Dersom du finner ny innsikt, inspirasjon eller har innspill til postene våre så er vi takknemlig for engasjement i kommentarfeltet. Det vil gi verdi både til oss og andre 

Vekst skjer i hvile

hjernenpåsittbeste stilletid vekst Jan 02, 2023

 av Nina Fjeldhaug

...har du tenkt på det? At vekst skjer i hvile?

Siden vi er opptatt av vekst, er det et naturlig tema vi har lyst å belyse.

Med juleferien bak oss håper vi du har tatt deg tid til å bare VÆRE og til å lade. Kanskje lese bok, bare se utover vann eller fjell. Det kan være mer produktivt og bra for dine resultater og relasjoner enn du kanskje tenker på! 

De fleste av oss har et forhold til  viktigheten av hvile og restitusjon i forbindelse med fysisk trening. Vi vet at når vi belaster og stresser en muskel, så ødelegger vi den litt - også er det i hvile den repareres og blir sterkere.

Sånn er det med hjernemuskelen vår også. Den brukes kontinuerlig i hverdagen - de fleste av oss har et konstant mylder av tanker om hva vi skal gjøre, være, forbedre, endre, huske, beslutte etc.  Dette kan fort føre til at vi blir overvelda, stressa, bekymra... Og da er det ikke den beste, mest kapable deg som er i sving!

Du har sikkert lagt merke til at når du strever med noe og ikke finner løsningen, men går og gjør noen helt annet en periode eller slipper taket...... ja så plutselig har du løsningen?
Det er nettopp fordi du har fylt hjernen med masse info, men det er først når den har fått hvile litt at den har bygd de nye forbindelsene som gjør at den kan finne nye kreative løsninger. Den gjør ofte ikke det under press og stress!

Dette er noe av grunnen til at vier så opptatt av at vi i alle våre programmer legger inn tid til at hjernen og kroppen får hvile, gjennom mindfulness, gjennom meditasjon, gjennom tid ute i naturen... Fordi vi VET at vi lærer bedre med en rolig, tilstedeværende hjerne. Vi legger mer merke til hverandre. Vi får tilgang til flere av egne ressurser. Vi blir mer autentiske.

Så pauser gjennom ferie er viktig! Pauser i hverdagen - hver eneste dag er kanskje enda viktigere om du vil bevare helse, produktivitet, relasjoner og humør..

Vi elsker å jobbe, vi elsker å produsere, skape, få til ting, sjaue... Også har vi lært oss å også elske stille-tid. Små pusterom og tid til å gå innover. Mye vi kan oppdage da :-)

Vi brenner for å dele kunnskap og verktøy som gjør en forskjell for både deg og de rundt deg i hverdagen.  Kanskje kan de inspirer deg til å innføre mikro vaner som løfter energien og overskuddet ditt.

 

Lag deg en fantastisk dag!

Varmt smil fra Nina og ISPIRIT teamet

 

Hold deg informert og inspirert 🤍

Om du ikke allerede er på vår epost liste hvor vi dele innsikter, invitasjoner og inspirasjoner, meld deg på nå! 

Din informasjon deles ikke og vi spammer ikke. Du kan når som helst selv avmelde deg!